• Program zilnic de la 9.00 pana la ora 18.00
  • Locatie: Orsova, Faleza Dunarii - Str. Cernei Nr.51
  • Rezervari: 0744 632 322
  • Program zilnic de la 9.00 pana la ora 18.00
  • Locatie: Orsova, Faleza Dunarii - Str. Cernei Nr.51
  • Rezervari: 0744 632 322

ORSOVA

Orasul este situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I de pe Dunăre, în zona de varsare a râului Cerna în Dunăre.Laleaua de cazane- unica in lume, plantatiile de smochini de la Svinita, broasca testoasa de clisura, da, ati citit bine, in zona sunt foarte multe exemplare, toate acestea definesc portretul acestei zone superbe.

orsova

CLISURA DUNĂRII

O zi de vacanta perfectă începe cu o excursie cu barca în Clisura Dunării (Defileul Dunarii), o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, la frontiera dintre România şi Serbia, reprezentând cel mai lung defileu natural din Europa.

clisura-dunarii

TABULA TRAIANA

Este situată pe malul sârbesc la ieșirea din Cazanele Mici, aici se gaseste o placa memorială cioplită în piatră pe care sunt reprezentați doi delfini și un vultur; aceasta datează de aproximativ 2000 de ani. Se presupune că a fost realizată de trupele regelui Traian.

tribula

MĂNĂSTIREA MRACONIA

Mănăstirea Mraconia. Lăcaşul de cult ortodox a apărut drept dovadă a credinței, în ciuda diverselor încercări la care a fost supusă.
„Născută şi ucisă de mai multe ori, mănăstirea se înfăţişează astăzi, de dincolo de moarte, ca o certitudine a credinţei, nădejde a Învierii şi temelie a dragostei”

mraconia

CHIPUL LUI DECEBAL

Capul lui Decebal este cea mai mare statuie în piatră din Europa.
Realizarea statuii a fost finanțată de Iosif Constantin Drăgan, sculptată de 12 alpiniști sub conducerea sculptorului Florin Cotârcea și a durat 10 ani.
Statuia impresionează atât prin dimensiuni, înălțime de 55 m (cu doar 6 m mai putin decat Statuia Libertatii) cât și prin cadrul natural în care a fost realizată.

decebal

GROTA VETERANI

Grota Veterani ( pestera Veterani ) are o istorie bogată. Se presupune ca aceasta a fost folosită de-a lungul timpului de omul primitiv, apoi de daci, iar mai târziu, în scopuri militare de catre austrieci.

pestera-veterani

PEȘTERA PONICOVA

Peștera Ponicova mai este cunoscută și sub numele de Peștera de la Gura Apei sau Peștera Liliecilor, aceasta fiind și cea mai mare formațiune de acest fel din Defileul Dunării.Numele de Peștera Liliecilor i-a fost dat întrucât aici trăiesc colonii de lilieci chiar în Galeria ce le poartă numele.

ponicova

MĂNĂSTIREA SFÂNTA ANA

O mănăstire de maici situată în defileul Dunării.Mănăstirea Sfânta Ana este o oază de liniște în mijlocul naturii, e un mic univers protejat de copaci, ferit de lumea înconjurătoare.

sf.ana

Rezervari telefonice